Hoop voor Hoog Hammen

Op een bijzondere plek in het buitengebied van Overschild (Midden-Groningen) ligt boerderij Hoog Hammen. Wie van bovenaf kijkt, ziet Hoog Hammen als een groen eiland in het omliggende land. Een oase van rust, met op de horizon in het zuidwesten de skyline van de stad Groningen en in het noordoosten de lichtjes van de windmolens bij de Eems.

De VARA herkende de schoonheid van Hoog Hammen en gaf de boerderij een hoofdrol in de serie Hollands Hoop. De combinatie van oude en recente cultuurhistorie maakt, samen met de fraaie ligging in het landschap, van Hoog Hammen een unieke plek.

Stichting Hoop voor Hoog Hammen stelt zich ten doel dit karakteristieke Groninger erfgoed en landschap te beschermen en te herstellen.

Boerderij Hoog Hammen bevindt zich in een gebied met enorme uitdagingen. Zo is Overschild zwaar getroffen door aardbevingsproblematiek. De Stichting is ervan overtuigd niet alleen een kostbare boerderij en het omringende land te herstellen en toekomstbestendig te maken, maar ook bij te dragen aan een aantrekkelijke en inspirerende leefomgeving met positieve economische effecten.

Wie meer wil weten over boerderij en herbestemming:

mail ons (hoopvoorhooghammen@gmail.com)